Μπάνερ Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ
Εργαστήρι Φωνητικής

Cantabile / Εργαστήρι Φωνητικής

Η ανθρώπινη φωνή!

Η ανθρώπινη φωνή κατατάσσεται στα πνευστά όργανα. Ο ήχος παράγεται με τη δόνηση δύο μικρών μυών που λέγονται φωνητικές χορδές και εκτείνονται από τη μία μεριά του λάρυγγα ως την άλλη. Όταν τραγουδάμε, ο αέρας που βγαίνει απ’ τα πνευμόνια μας με την εκπνοή, αναγκάζει τις φωνητικές χορδές να πάλλονται σαν γλωττίδες, παράγοντας ήχο.

Το σύγχρονο τραγούδι είναι μία τεχνική που έχει ως στόχο την φυσική παραγωγή των φθόγγων. Στα μαθήματα σύγχρονου τραγουδιού διδάσκεται φωνητική τεχνική, τοποθέτηση φωνής και ορθοφωνία. Επίσης γίνεται αποκατάσταση φωνής,από διαφόρων ειδών δυσφωνίες, που μπορεί να οφείλονται σε αίτια,είτε οργανικά(π.χ.όζους), είτε λειτουργικά (π.χ.πίεση, σφίξιμο), είτε ψυχολογικά (π.χ.σωματοποιημένο άγχος, αγωνία).Παράλληλα γίνονται μαθήματα κινησιολογίας με στόχο τη βελτίωση της σκηνικής παρουσίας.

Cantabile / Διδασκαλία Σύγχρονου Τραγουδιού

Τα μαθήματα σύγχρονου τραγουδιού!

Απευθύνονται:

  • Σε όλους εκείνους που χρησιμοποιούν επαγγελματικά τη φωνή τους, όπως τραγουδιστές, ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς, ομιλητές και ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τις φωνητικές τους δυνατότητες και να γυμνάσουν τα όργανα άρθρωσής τους.
  • Σε όσους αγαπούν τη μουσική και το τραγούδι και θέλουν να μάθουν το σωστό και ασφαλή τρόπο χρησιμοποίησης της φωνής τους στις νότες ενός τραγουδιού.

Μέσω της συνεργασίας του εργαστηρίου μας με το Ωδείο Μουσική Πράξη, οι μαθητές μας έχουν δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις με στόχο την απόκτηση πιστοποίησης.

Ας αφήσουμε τις νότες, να μας δείξουν το δρόμο,προς την απόλυτη έκφραση της ψυχής μας…

Ας αφήσουμε τις νότες, να μας δείξουν το δρόμο,προς την απόλυτη έκφραση της ψυχής μας…

Μετάβαση στο περιεχόμενο