Μπάνερ Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ
Βιογραφικό
Cantabile / Βιογραφικό
Μαρία Φραγκούλη!

Η Μαρία Φραγκούλη γεννήθηκε στη Xίο το 1986. 

Το 1997 ξεκίνησε τα μαθήματα κλασσικού πιάνου,στο Εθνικό Ωδείο-Παράρτημα Χίου,με καθηγητή τον Μιχάλη Πιλαβά. Παράλληλα συμμετείχε για αρκετά χρόνια σε χορωδιακά σύνολα.

Το 2008 συνέχισε τις σπουδές στη μουσική, ως μαθήτρια της Λίζας Λεμπέση στο τμήμα Σύγχρονου Τραγουδιού του Εθνικού Ωδείου-Παράρτημα Ηλιούπολης. Παρακολούθησε μαθήματα θεωρητικών και μοντέρνου πιάνου στις τάξεις της Άρτεμις Τριτάκη και Γιώργου Παυλάκου και Αιμίλιου Μπάλτα αντίστοιχα και αποφοίτησε το 2013.

Επίσης, έχει παρακολουθήσει τον κύκλο σεμιναρίων φωνοθεραπευτικών τεχνικών,της τεχνικής Intergrated Voice Therapy, με τη φωνοθεραπεύτρια Ελπίδα Κουτσουμπάκη.

Παράλληλα, φοίτησε στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 2010. 

Το 2020 ξεκίνησε τη μετεκπαίδευσή της,πάνω στα Popular Music Vocals και στα σύγχρονα θεωρητικά, φοιτώντας στο σύγχρονο τμήμα του Musical Praxis Conservatory, με καθηγητές τη Lia Hide-Γεωργακοπούλου και τον Γιώργο Αργυρόπουλο αντίστοιχα.

Cantabile / Σπουδές & Εργασία
Τραγούδι & Μουσική!

Από το 2013 εμφανίζεται  ως τραγουδίστρια και μουσικός, σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα και την επαρχία.

Το 2014 ξεκίνησε να διδάσκει Σύγχρονο Τραγούδι και έκτοτε έχει συνεργαστεί με τη σχολή CMS-Contemporary Music School στη Σύρο και από το 2016 διατηρεί το δικό της Εργαστήρι Φωνητικής Cantabile στη Χίο.  

Αγαπημένα είδη μουσικής είναι η Κλασσική, η Έντεχνη Ελληνική σκηνή καθώς και διάφορα ρεύματα από τη Jazz και το Latin.  Με τα τρία τελευταία ήδη ασχολείται τα τελευταία έξι χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ειρήνη Απ.

“Άπειρα αστέρια για την δασκάλα και την σχολή, εννοείται ότι την προτείνω!

Ειρήνη Απ.

“Άπειρα αστέρια για την δασκάλα και την σχολή, εννοείται ότι την προτείνω!

Μετάβαση στο περιεχόμενο